Τζακ Ράσελ Τεριέ - Alexdoghouse.gr

logo
Alexdoghouse.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τζακ Ράσελ Τεριέ
Το Τζακ Ράσελ Τεριέρ είναι μία ράτσα μικρόσωμου ενεργητικού σκύλου με προέλευση από την Μεγάλη Βρετανία.
Ιστορία
Έχει καταγωγή από τη Μεγάλη Βρετανία και δημιουργήθηκαν από τον ιερέα Τζον Ράσελ. Ο ιερέας είχε σκοπό να δημιουργήσει ένα σκυλί για το κυνήγι της αλεπούς. Γι' αυτό το λόγο το σκυλί αυτό θα έπρεπε να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως αντοχή στο τρέξιμο, ταχύτητα, καλή όσφρηση για τον εντοπισμό θηράματος και θάρρος για την αντιμετώπιση του. Μέχρι να δημιουργήσει την κατάλληλη ράτσα, έκανε πολλές διασταυρώσεις. Σήμερα υπάρχουν δύο ράτσες, το Πάρσον Ράσελ Τεριέρ (Parson Russell Terrier) και το Τζακ Ράσελ Τεριέρ (Jack Russell Terrier) με βασικότερη διαφορά το μέγεθος, καθώς το Πάρσον είναι μεγαλύτερο. Παρά το γεγονός ότι αναπτύχθηκε αρχικά στην Αγγλία στα μέσα της δεκαετίας του 1800, ο Τζακ Ράσελ Τεριέ αναγνωρίστηκε ως καθαρόαιμη φυλή από το Kennel Club του Ηνωμένου Βασιλείου την 1η Ιανουαρίου 2016.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Τζακ Ράσελ Τεριέ είχε αναγνωριστεί προγενέστερα ως «τύπος» και όχι ως φυλή λόγω της μεγάλης ποικιλομορφίας των σκύλων που περιγράφηκαν ως Τζακ Ράσελ Τεριέ. Το πρότυπο της φυλής όπως αναγνωρίστηκε από το Kennel Club του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει καταρτιστεί ακόμα.
Χαρακτηριστικά
Χαρακτήρας
Ως προς τον χαρακτήρα είναι θαρραλέο, ζωηρό, ενεργητικό, δραστήριο, έξυπνο και ανεξάρτητο. Συνήθως βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση καθώς έχει αυτοπεποίθηση και υπομονή. Όμως, αγριεύει όταν βρίσκεται σε χώρο με μεγαλόσωμα σκυλιά διότι προσπαθεί να υπερισχύσει. Τα πάει καλά με τα παιδιά και είναι φιλικό προς άλλους μικρόσωμους σκύλους.
Σωματότυπος
Συνήθως, το μέγεθος του είναι σταθερό αφού έχει ύψος από 23 μέχρι 38 εκατοστά και βάρος από 5 μέχρι 8 κιλά. Το μήκος του τριχώματος ποικίλλει σε 3 είδη: κοντό, μακρύ και σπαστό. Το χρώμα του είναι λευκό, με κοκκινωπά, καστανά σημάδια. (Στις μέρες μας, υπάρχουν τζακ ράσελ που έχουν μαύρα σημάδια, τα οποία προήλθαν από κάποια σμίξη της ράτσας, και δεν πρόκειται για το γνήσιο είδος). Όσο είναι κουτάβι, έχει στρογγυλό κεφάλι, μα αφού ενηλικιωθεί έχει τριγωνικό κεφάλι, που καταλήγει σε μια μικρή μαύρη μύτη, αυτιά μικρά, σχήματος V και σκούρα αμυγδαλωτά μάτια.
Φροντίδα
Είναι σκύλος συντροφιάς που μπορεί να κοιμηθεί μέσα στο σπίτι. Είναι λιτοδίαιτο αλλά χρειάζεται ποιοτική τροφή και το τρίχωμά του δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Έχει ανάγκη από μεγάλες βόλτες και άσκηση.
Συστηματική ταξινόμηση
Βασίλειο:
Ζώα (Animalia)
Συνομοταξία:
Χορδωτά (Chordata)
Ομοταξία:
Θηλαστικά (Mammalia)
Οικογένεια:
Κύνιδες (Canis)
Copyright © 2022 Alexdoghouse.gr - All rights reserved.
Επικοινωνία
Αλέξανδρος Τζανίδης
Κατερίνη, 60100
Πιερία, Ελλάδα
Τηλ.: 697 591 2785
Email: info@alexdoghouse.gr
logo
Επικοινωνία
Αλέξανδρος Τζανίδης
Κατερίνη
Τηλ.: 697 591 2785
Email: info@alexdoghouse.gr
Copyright © 2022 Alexdoghouse.gr - All rights reserved.
Επιστροφή στο περιεχόμενο