Σίμπα Ίνου - Alexdoghouse.gr

logo
Alexdoghouse.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Σίμπα Ίνου
Το Shiba Inu είναι μια φυλή κυνηγετικού σκύλου από την Ιαπωνία. Μια μικρή έως μεσαία φυλή, είναι η μικρότερη από τις έξι πρωτότυπες και ξεχωριστές φυλές spitz σκύλου που προέρχεται από την Ιαπωνία.
Ιστορία
Τα Σίμπα ινου προέρχονται από την Ιαπωνία και είναι μία από τις αρχαιότερες ράτσες σκυλιών που επιβιώνει μέχρι και σήμερα. Το πρώτο καταγεγραμμένο Shiba που εισήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν από μια στρατιωτική οικογένεια το 1954. Αλλά η Shiba είναι μια αρχαία φυλή, έχοντας περίπου από το 300 π.Χ. Η φυλή ονομάζεται από την ιστορία της ως κυνηγός στα άγρια ​​βουνά της Ιαπωνίας.
Χαρακτηριστικό των Σίμπα ινου είναι η εμμονή τους με την καθαριότητα, σε βαθμό που συχνά μπορεί να γλείφουν τα πόδια και τις πατούσες τους, σαν τις γάτες, προκειμένου να είναι καθαρά. Επίσης, συχνό φαινόμενο είναι να αποφεύγουν να περπατούν στο δρόμο για να μη λερώσουν τη γούνα τους.
Είναι μια αρχαία ιαπωνική φυλή και έχει καταλήξει σήμερα, αυτός ο πνευματώδης, καλοπροαίρετος Shiba να είναι ο πιο δημοφιλής σκύλος σύντροφος στην Ιαπωνία. Το προσαρμόσιμο Shiba ζει με άνεση σε όλα τα περιβάλλοντα είτε στην ύπαιθρο είτε σε ένα διαμέρισμα.
Το Shiba Inu είναι ένα πολύ καλό σκυλί τύπου Spitz, το όνομά του σημαίνει κυριολεκτικά “μικρό σκυλί” στα Ιαπωνικά.  Στην πραγματικότητα, είναι μια μικρότερη έκδοση ενός Akita Inu. Με τα χρόνια έχουν κερδίσει τη φήμη τους ως αξιόπιστα, έμπιστα και διασκεδαστικά οικογενειακά κατοικίδια στην Ιαπωνία και σε άλλα μέρη του κόσμου.
Μέχρι το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου οι Shiba ήταν σχεδόν εξαφανισμένοι εξαιτίας των πόλεμων της Ιαπωνίας και σήμερα είναι το νούμερο ένα ζώο συντροφιάς, τόσο ως σύντροφοι όσο και ως οικογενειακά κατοικίδια ζώα.
Η δημοτικότητά τους αυξάνεται τα τελευταία 50 χρόνια. Κερδίζει τη δημοτικότητα χάρη στην γοητευτική τους εμφάνιση και τις πιστές, διασκεδαστικές προσωπικότητές τους.
Χαρακτηριστικά
Χαρακτήρας
Ο ιαπωνικός Shiba Inu είναι ένας περιπετειώδης και παιχνιδιάρικος χαρακτήρας σε εγρήγορση και σχηματίζει έναν πολύ ισχυρό δεσμό με τον ιδιοκτήτη και τις οικογένειές τους. Τείνουν να είναι λίγο επιφυλακτικοί και λίγο απόμακροι από τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, αλλά μόλις γνωρίσουν κάποιον, είναι συνήθως πολύ καλοί μαζί τους.
Έχουν κάποιες απολαυστικές συνήθειες, θα κουρνιάσουν στις πλάτες των καρεκλών, θα πλύνουν τα πρόσωπά τους με τα πόδια τους μετά το φαγητό και θα μοιάζουν πολύ με μια γάτα όταν παίρνουν χάδια.
Το Shiba συχνά αναφέρεται ως ένα μεγάλο σκυλί στο σώμα ενός μικρού σκύλου και είναι γνωστό ότι το παίζουν «σκληροί». Εάν τους επιτραπεί ή βρουν χώρο, θα γίνουν το “σκυλί αρχηγός” σε ένα νοικοκυριό, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Ως εκ τούτου, αυτή η δεσπόζουσα πλευρά στη φύση τους θα πρέπει να την μειώνουμε ήπια από νεαρή ηλικία επειδή είναι απαραίτητο για ένα Shiba Inu να γνωρίζει τη θέση του στην αγέλη του – οικογένειά του και ποιος είναι ο άλφα σε ένα σπίτι.
Πάνω από όλα είναι γεμάτα αγάπη και είναι ευγενή και καθόλου επιθετικά. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας για αυτά τα σκυλιά να είναι καλά κοινωνικοποιημένα από μια νεαρή ηλικία και πρέπει να περιλαμβάνει την εισαγωγή τους σε πολλές νέες καταστάσεις, θορύβους, ανθρώπους και άλλα ζώα.
Σωματότυπος
Ύψος: Αρσενικό 36-41 cm / Θηλυκό 33-38 cm
Βάρος: Αρσενικό 8 έως 11kg / Θηλυκό 6,8 έως 9 kg
Διάρκεια ζωής: 12-15 Χρόνια
Οικογενειακό μέλος
Φιλικό με τα παιδιά: Αυτή είναι μια κατάλληλη φυλή για τα παιδιά και είναι γνωστό ότι είναι παιχνιδιάρικα, ενεργητικά και στοργικά μαζί τους.
Συστηματική ταξινόμηση
Βασίλειο:
Ζώα (Animalia)
Συνομοταξία:
Χορδωτά (Chordata)
Ομοταξία:
Θηλαστικά (Mammalia)
Οικογένεια:
Κύνιδες (Canis)
Copyright © 2022 Alexdoghouse.gr - All rights reserved.
Επικοινωνία
Αλέξανδρος Τζανίδης
Κατερίνη, 60100
Πιερία, Ελλάδα
Τηλ.: 697 591 2785
Email: info@alexdoghouse.gr
logo
Επικοινωνία
Αλέξανδρος Τζανίδης
Κατερίνη
Τηλ.: 697 591 2785
Email: info@alexdoghouse.gr
Copyright © 2022 Alexdoghouse.gr - All rights reserved.
Επιστροφή στο περιεχόμενο